Υλικά & έπιπλα

Για την κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων επιλέχθηκαν προϊόντα με πολλή προσοχή και μεράκι για ένα άρτιο αποτέλεσμα σε απόλυτη ακολουθία της φιλοσοφία μας.

 

Υλικά

Αποφασισμένοι από την αρχή για την μη χρήση κλιματιστικών, δημιουργήσαμε τοιχοποιία 60 εκατοστών, τοποθετώντας ανάμεσα τούς τα καλύτερα μονωτικά για θερμομόνωση καθώς και ηχομόνωση. Με τον τρόπο αυτό θωρακίσαμε τις κατοικίες κρατώντας μακριά οτιδήποτε θα αποτελούσε ενόχληση για τους επισκέπτες μας. Σε συνδυασμό με τα οικολογικά χρώματα εσωτερικών χώρων και θερμοπλαστικά χρώματα αντίστοιχα για τους εξωτερικούς χώρους των κατοικιών. Παράλληλα για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού υπάρχουν πάντα οι ανεμιστήρες οροφής για φυσικό δροσισμό.

Τηρώντας την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική χρησιμοποιήσαμε ξύλινα κουφώματα με τα χαρακτηριστικά εσωτερικά σκιάδια του τζαμιού, προσφέροντας προστασία από τα μελτέμια του Αιγαίου αλλά και την απόλαυση της πλήρης συσκότισης των δωματίων, η οποία είναι απαραίτητη.

Η φιλοσοφίας της φυσικής σκίασης μας ακολουθεί και στους χώρους της βεράντας όπου έχουν χρησιμοποιηθεί πελεκητές καστανιές από το Άγιο Όρος ως πέργκολες σε συνδυασμό με ελληνικό καλάμι.

Ο φωτισμός των εσωτερικών χώρων αποτελεί κατασκευή αποκλειστικά για “To Armiro” Boutique Houses, με το γήινο υλικό του πηλού, βαμμένο στο λευκό του Αιγαίου.

Η φυσική μέθοδος της πατητής τσιμεντοκονία , εξ ολοκλήρου με φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, έχει χρησιμοποιηθεί στους χώρους των σκαλοπατιών αλλά και στα μπάνια, στα λουτρά, στα χτιστά κρεβάτια και καθιστικά, προσφέροντας ανάγλυφη πλαστικότητα στο χώρο.

Τέλος δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων μας, το προσφερόμενο καλάθι πρωινού αποτελείται από σπιτικά, βιολογικά και ΠΟΠ προϊόντα όπως λάδι, μαρμελάδα, μέλι, γραβιέρα Νάξου κτλ.'Επιπλα

Προσφέροντας την απόλαυση της ξεκούρασης σε στρώματα από την πιστοποιημένη εταιρεία “Greco Strom”, με ISO και 5 αστέρια για την ποιότητα ύπνου, και την δυνατότητα επιλογής μαξιλαριού για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση. Βαμβακερά και φυσικά υποαλλεργικά τα επιλεγμένα κλινοσκεπάσματα και πετσέτες.

Το φυσικό υλικό του ξύλου μας ακολουθεί παντού στο χώρο ,από την κουζίνα και τα έπιπλα, αρκετά από τα οποία είναι από ανακυκλωμένη ξυλεία κατά παραγγελία.

Μοναδικά μπάνια με βότσαλο για φυσικό μασάζ στα πέλματα αλλά και μαρμάρινες γούρνες από χαμάμ απόλυτα προσαρμοσμένες στην νέα τους χρήση.