Παραλίες & Χωριά 

 

Παραλίες

Η παραλία της Πλάκας όπου βρίσκονται οι βίλες μας είναι μια πανέμορφη παραλία με άμμο με κρυστάλλινο νερό και ξαπλώστρες. Αυτή είναι η μακρύτερη παραλία της Νάξου.

Η Νάξος είναι διάσημη για τις αμμώδεις παραλίες και τα καταγάλανα νερά της. Μερικές απο τις καλύτερες παραλίες της Νάξου:
Ο Άγιος Προκόπιος θεωρείται μία απο τις καλύτερες παραλίες της Νάξου. Είναι μια ατέλειωτη παραλία με άμμο και κρυστάλλινο νερό που κάθε χρόνο προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών. Σε απόσταση μόλις 20 λεπτών απο την Χώρα και με πολλά θαλάσσια σπόρ διαθέσιμα ο Άγιος Προκόπιος είναι σίγουρα ένα μέρος που αξίζει να επισκευτείτε.
Η Ορκός είναι επίσης μια παραλία με άμμο και πεντακάθαρα νερά σε μικρή απόσταση απο τις βίλες μας. Ο Ορκός μαζί με τη Μικρή Βίγλα είναι απο τις πιο διάσημους προορισμούς για windsurf και kitesurf λόγω των ισχυρών ανέμων.
Η Μικρή Βίγλα είναι διάσημη για τις εγκαταστάσεις των θαλάσσιων σπορ που παρέχει. Γύρω απο την παραλία υπάρχουν ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε ελληνικό φαγητό με την οικογένειά σας.

 

 

Πόλη Νάξου & Χωριά

Η πόλη της Νάξου ή αλλιώς Χώρα θεωρείται μία απο τις πιο όμορφες πρωτεύουσες νησιών στο Αιγαίο. Ο σχεδιασμός της Χώρας είναι σύμφωνα με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και στην πόλη υπάρχουν ακόμα απομεινάρια του κάστρου του Marco Sanudo ο οποίος κατέλαβε τις Κυκλάδες το 1207. Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα που αποπνέει η Χώρα αλλά και τα πολλά ενδιαφέροντα μουσεία, αρχοντικά σπίτια και παλιές εκλησίες που μπορείτε να επισκεφτείτε θα σας μαγέψουν.

Αν θέλετε μια γεύση παραδοσιακής Κυκλαδίτικης ζωής, τότε τα μικρά γραφικά χωριά της Νάξου είναι μια ιδανική επιλογή. Ανάμεσα στα πολλά που υπάρχουν, ξεχωρίζουν τα εξής:
Ο Απείρανθος ή αλλιώς ‘Μαρμάρινο Χωριό’ βρίσκεται στα 32 χιλιόμετρα απο τη Χώρα. Είναι ένα μικρό χωρίο πάνω σε λόφο του οποίου τα σπίτια είναι φτιαγμένα απο μάρμαρο. Υπάρχει επίσης η εκκλησία της Παναγίας της Απειρανθίτισσας και διάφορα ενδιαφέροντα μουσεία που μπορείτε να επισκευτείτε. Στο χωριό μπορείτε να απολαύσετε καφέ και φαγητό με θέα την πόλη στα διάφορα καφέ και ταβέρνες που υπάρχουν.
Το Χαλκί βρίσκεται στα 16 χιλιόμετρα απο τη Χώρα και ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Νάξου λόγω της εξαιρετικής οικονομικής και εμπορικής δύναμης που κατείχε. Στο Χαλκί θα βρείτε πολλά νεοκλασσικά κτίσματα και την εκκλήσία της Παναγίας με πολλές όμορφες Βυζαντινές τοιχογραφίες. Στο Χαλκί γίνεται επίσης παραγωγή ποτού απο κίτρο την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε απο κοντά με δωρεάν είσοδο.
Το Σαγκρί Νάξου βρίσκεται 12 χιλιόμετρα απο τη Χώρα. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά Κυκλαδίτικα χωριά, το Σαγκρί βασίζεται σε μεσαιωνική αρχιτεκτονική γκρι και καφε τόνων. Στο χωριό, μπορείτε να επισκεφτείτε τα διάφορα Βυζαντινά μοναστήρια και τον αρχαίο ναό της Δήμητρας που είναι απο τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία του νησιού.
Ο Άγιος Αρσένιος βρίσκεται 7 χιλιόμετρα μακριά απο τη Χώρα. Το χωριό έχει 600 κατοίκους και είναι διάσημο για την παραγωγή πατάτας. Στο χωριό υπάρχουν πολλές μικρές εκκλησίες να επισκεφτείτε όπως του Αγίου Αρσενίου, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Ιωάννη.
Το Γλινάδο είναι ένα μικρό γραφικό χωριό στην πλαγιά του βουνού στα 6 χιλιόμετρα απο τη Χώρα. Έχει περίπου 500 κατοίκους και γόνιμο έδαφος, ιδανικό για καλλιέργεια και εκτροφή ζώων. Στα Ύρια μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το ιερό του Διονύσου, του θεού του κρασιού που σύμφωνα με την μυθολογία ήταν κάτοικος της Νάξου. Κοντά στο Γλινάδο βρίσκονται επίσης και τα χωριά, Γαλανάδο και Ποταμιά.